Tarantule...

Go down

Tarantule...

Postaj  Admin Josipa on ned lis 26, 2008 6:18 pm

Za držanje tarantule neophodan je funkcionalan terarijum u kome morate održavati odgovarajuću temperaturu i određen nivo vlage. Tarantule se hrane insektima (jeste, to im vi morate obezbediti, nije dobra ideja da ih pustite da same love), a one veće vrste i manjim glodarima.
Preporučljivo je da nabavite mladog pauka (kako bi mogao da se navikne na vas, to jest na to da mu niste pretnja - paukovi ljude ujedaju samo kada ih uplaše), i to neku mirniju vrstu koja retko ujeda, na primer, one iz roda Brachypelma, Avicularia ili Grammostola - njihov ujed, čak i ako se desi, nije ništa gori od ujeda ose ili pčele.

Ono što vam može napraviti veće probleme od ujeda jesu takozvane iritirajuće dlake, njih tarantula odbacuje kada je uplašena. Ove dlake mogu izazvati težak osip na koži, pa je zato pranje ruku nakon svakog fizičkog kontakta sa ovim mezimčetom neophodno.
Ukoliko ove dlake dospeju u oči ili ih slučajno progutate, odmah se obratite doktoru. Odvratna vam je ideja tarantule na vašoj ruci? Oni koji su probali kažu da je i njima sama ideja delovala gadno, ali da su, kada su probali, uvideli da sam osećaj nije neprijatan i da su tarantule prilično miroljubive.
Ukoliko vam škorpija izgleda atraktivnije nego tarantula, i za nju će vam biti potreban terarijum. Posmatrajte ih noću, pošto im svetlo prilično smeta. Hranite ih insektima. Najpreporučljivija vrsta je Pandinus imperator, zbog impresivnog izgleda (relativno je velika) i druželjubivosti. Njen otrov nije opasan po ljude, a može da živi i do 15 godina.
Admin Josipa
Admin Josipa
Admin
Admin

Female Broj postova : 132
Lokacija : Karlovac
Registration date : 22.10.2008

Korisnički profil http://animals2.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.